Yerel Yönetim Çalışanları için Hareketlilik ve Ağ Kurma Mikro Hibe Programı Teklif Çağrısı

22/01/2024

Yerel Yönetim Çalışanları için

Hareketlilik ve Ağ Kurma Mikro Hibe Programı Teklif Çağrısı

 

“Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme için Teknik Yardım Projesi (Dönem II- Yeşil Bir Gelecek İçin Eşleştirme)” kapsamında, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerdeki yerel yönetimler arasındaki diyaloğu güçlendirecek çevre ve iklim değişikliği odaklı projeler desteklenmeye devam ediyor.

 

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) koordinasyonunda, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Vilayetler Birliği ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü iş birliğinde uluslararası Eductrade Konsorsiyumu tarafından uygulanan “Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme için Teknik Yardım Projesi’nin (Dönem II- Yeşil Bir Gelecek İçin Eşleştirme)” ana teması  “Çevre ve İklim Değişikliği”dir. Projeyle; Türkiye ve AB üyesi ülkelerdeki yerel yönetimler arasında iklim değişikliği ve çevre temelli eylemler aracılığıyla diyaloğun güçlendirilmesi hedeflenmektedir.

 

Proje kapsamında, yerel yönetim çalışanlarına yönelik “Hareketlilik ve Ağ Kurma” mikro hibe programı başlatılacaktır. “Hareketlilik ve Ağ Kurma Programı” mikro hibe teklif çağrısı, Türkiye’deki ve AB üyesi ülkelerdeki yerel yönetimler arasında iklim değişikliği konusunda sürdürülebilir ilişkiler geliştirilmesine ve ortak projeler üretilmesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda, Türkiye’deki yerel yönetimler (belediyeler ve il özel idareleri) ile yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıklarının (YİKOB) personel ve yöneticilerine destek verilecektir.

 

Hareketlilik ve Ağ Kurma Desteği Hibe Çağrısı kapsamında aşağıda belirtilen türden faaliyetler desteklenmektedir;

·         Türkiye’deki ve AB üyesi ülkelerdeki yerel yönetimler arasında iklim değişikliği konusunda bilgi ve deneyim paylaşımının sağlanması;

·         Türkiye’deki ve AB üyesi ülkelerdeki yerel yönetimler arasında mevcut iş birliklerinin güçlendirilmesi, iklim değişikliği konularında ortak projeler geliştirilmesi ve/veya yeni şehir eşleştirme ilişkilerinin/kardeş şehir ilişkilerinin kurulması; AB mali kaynaklarıyla finanse edilen değişik hibe programları için ortak proje teklifi geliştirilmesi;

·         Türkiye’deki yerel yönetimlerin AB şehir ağlarına üyeliğinin ve/veya bu ağların düzenlediği iklim değişikliği konulu etkinliklere katılım sağlanması.

 

17 Ocak 2024 Çarşamba günü başlayan çağrı,  16 Şubat 2024 tarihine kadar açık kalacaktır. Bu bileşen kapsamında, son tarihten bağımsız olarak 300.000 Avro’luk program bütçesi sonlanıncaya kadar destek verilebilecektir.

 

Başvurular  https://www.towntwinning.eu/mobility/  web adresi üzerinden sadece çevrim içi olarak yapılacak olup idari ve teknik olmak üzere iki aşamada değerlendirilecektir. Başvurularda, Program Değerlendirme Komitesi tarafından başvuru rehberinde belirtilen ölçütler dikkate alınacaktır. Destek almaya hak kazanan başvuru sahipleri www.towntwinning.eu adresinden ilan edilecektir. Ayrıca, desteğe hak kazanan başvuru sahiplerine elektronik posta yoluyla birer açıklama mektubu gönderilecektir.

 

Programa katılım için çevrim içi sistem 17 Ocak 2024 tarihinden itibaren başvurulara açılmıştır.